MANİSA İL MEM ARGE

2018 Yılı Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İzmir Bölge Sergisi

2018 Yılı Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İzmir Bölge Sergisi


TÜBİTAK, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca bu yıl 49. su düzenlenen 2018 Yılı TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İzmir Bölge Sergisinde ilk 100 proje sergilenmiştir. Ege Bölge Sergisinde öğrencilerimizin başarısıyla ilimizden 5 okuldan 6 proje ilk 100’de yer almıştır.
Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşmasında ve geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesinde katkı sağlayacak önemli organizasyonlardan olan bu yarışmalarda öğrencileri temel ve sosyal bilimler alanlarında çalışmalar yapmalarını teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerinin geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına giderek artış göstermekte olup 12 farklı alanda 2018 yılında Türkiye genelinde toplam 16.181 başvuru gerçekleşmiştir. Bu başvurulardan 883 adedi Ege Bölgesinden, 53 adedi İlimizden yapılmıştır.
Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi; Emel Soykan öğretmeniz danışmanlığında Halil Melik Gürcan, Beyza Nur Güllü; Manisa Soma Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi; Yasin Kırıcı öğretmeniz danışmanlığında Adem Sezer, Abdullah Memiş; Manisa Bilim Ve Sanat Merkezi; Selman Ülker öğretmenimiz danışmanlığında Batuhan Algan; Manisa Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi; Ferhan Urfan öğretmeniz danışmanlığında Umut Uygun, Devlet Kağan Gökkaya, Gizem Çağıran, Damla Dönmez; Manisa Selendi Anadolu İmam Hatip Lisesi ; Hidayet Akıncı öğretmenimiz danışmanlığında Yavuz Selim Azman, Metin Karakeçili adlı öğrencilerimiz başarılı projelerini sunmuştur.
Bölge ödül töreninde Tarih alanında “Yavuz Selim Azman, Metin Karakeçili” öğrencilerimiz projeleriyle bölge birincisi olarak finale kalmıştır.

 

20-03-201820-03-201820-03-2018

1. Anafartalar Mahallesi Belediye Caddesi No19 Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Binası Şehzadeler / MANİSA - 0 236 232 15 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.