MANİSA İL MEM ARGE

Manisa'nın Yıldızları Sahnede

Manisa'nın Yıldızları Sahnede

        "Manisa'nın Yıldızları Sahnede" projemiz bu hafta sahnelenecek toplam 6 oyunla huzurlarınızda..

         İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimimizce koordine edilen "Manisa'nın Yıldızları Sahnede" projemizle birlikte Ömer Halisdemir Ortaokulu, TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, TBMM 85. Yıl Çok Programlı Lisesi, Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi ve İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin sergileyeceği oyunlar Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

         Müdürlüğümüz ile Şehzadeler ve Yunusemre Belediyeleri, Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği (MASDER) işbirliğinde ve Eğitimde İşbirliği Potokolü kapsamında yürütülecek proje gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunmasında önemli bir rol oynayacaktır. Bağımlılık çağımızın önemli bir sorunu olarak birçok ülkede toplumları tehdit etmektedir. Yapılan araştırmalara göre bağımlılıkta en önemli risk grubunu 12-24 yaş arasındaki gençler oluşturmaktadır. Bu kitlenin büyük bir bölümü ise örgün eğitim kapsamındadır. Bu bakımdan gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en büyük görev eğitim kurumlarına düşmektedir. Bağımlılık, dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençler arasında olmak üzere herkesi etkileyen biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları olan bir sorundur. Bağımlılık hem bireysel, hem de toplumsal olarak oldukça yıkıcı sonuçlara yol açabilmektedir. Bazı bağımlılık türleri hızla, bazıları ise sinsice (teknoloji bağımlılığı gibi) hayatımıza girmektedir. Ne şekilde ve ne hızla olursa olsun bağımlılığın gündelik hayatımıza girişi, konuya dair özellikle çocuk ve gençler için koruyucu ve önleyici hizmet geliştirme ihtiyacının aciliyetini karşımıza çıkarmaktadır.

         Bağımlılık, geliştikten sonra tedavisi oldukça güç olan bir hastalıktır. Ayrıca bağımlılığın tedavi ve rehabilitasyonunun büyük maliyetiyle kıyaslayacak olursak, önleme çalışmaları çok daha ekonomiktir. Bu nedenle bağımlılık önleme programları büyük önem taşımaktadır. Okullarımızda yapılacak önleyici çalışmalar, olumlu ve geniş bir etkiye sahip olacaktır. Manisa İli Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı (2016-2018) kapsamında belirlenen stratejiler arasında yerel yönetim ve STK'ların uyuşturucu ile mücadele alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerine katılmalarının ve önleyici çalışmaların kültürel faaliyetlerle desteklenmesinin gerekliliği belirtilmiştir. Bu bakımdan risk altındaki öğrencileri boş zamanlarını değerlendirecekleri sosyal, kültürel, sportif farklı etkinliklere yöneltmek önleyici faaliyetler arasında önemli yer tutmaktadır. Bu etkinliklerin bireysel olarak değil de toplu olarak yapılması durumunda sürdürülebilir olması daha kolaydır. Grup halinde çalışmayı ve sorumluluk almayı, karşısındakini anlama becerisini kazanmayı, olaylara dışarıdan bakmayı kolaylaştıran tiyatro, önleyici faaliyetler arasında kullanılabilecek bir sosyal etkinliktir. Tiyatro; çocukların dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini kullanma ve iletişim kurma becerilerini geliştirir. Soyut kavramları somutlaştırabilmesini sağlar. Duygularını tanıma ve anlamlandırmada işini kolaylaştırır. 

 

14-05-201914-05-201914-05-201914-05-201914-05-201914-05-201914-05-201914-05-201914-05-201914-05-2019

1. Anafartalar Mahallesi Belediye Caddesi No19 Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Binası Şehzadeler / MANİSA - 0 236 232 15 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.