MANİSA İL MEM ARGE

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Birimimizce Yapılan Faaliyetler

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Birimimizce Yapılan Faaliyetler

ARGE BİRİMİMİZCE 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN FAALİYET VE ÇALIŞMALARIN BAŞLICALARI;

ARGE Birimimiz tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında okul ve kurumlarımız tarafından uygulanabilecek dört (4) faaliyet, beş (6) proje ve üç (3) Proje Yarışması metni hazırlanmıştır.

·         Hem Meslek Hem Destek Projesi

·         Değerler Eğitimi Projesi

·         Okuyan Şehir Manisa Projesi

·         Yaşam Koçumla Başarıya Doğru Projesi

·         Yolculuk Başlasın Projesi

·         Şehrim Benim Evim Projesi

·         Etkinlik Bizim Projesi Yarışması

·         Manisa Genç Mucitler Proje Yarışması

·         Manisa Liseler Arası Münazara Yarışması

·         İyi Ki Varsın Öğretmenim Faaliyeti

·         İletişim Yolları Faaliyeti

·         Pedallar Kardeşlik İçin Çevriliyor Faaliyeti

·         Yetiştirdiklerimizi Tanıyor Muyuz Faaliyeti

 

·         “Okuyan Şehir Manisa Projesi” kapsamında; Demirci İlçesinde 520 kişiye Türkiye Dil ve Edebiyat  Derneği Manisa Şubesi ile Ortaklaşa Mehmet Bahaeddin ÖZKİŞİ konulu panel düzenlendi. Panele 520 kişi katıldı.

·         Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi İle Koordineli Olarak Şehitler İlköğretim okulunda Kitap Kurum etkinliği düzenlendi

·         Kitap isteyen okullarımıza 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında basılan kitaplardan şu ana kadar 6.982 ücretsiz kitap gönderilmiştir.

·         “Kitap Hayattır” konulu Yunusemre ve Şehzadeler ilçesinde eğitim gören 1210 öğrenci 41 öğretmene yazar Naci Yengin tarafından söyleşi gerçekleştirildi.

·         Türkiye Dil ve Türk Edebiyatı Derneği ile birlikte 354 öğrenciye ve 24öğretmenin de katılımı ile gerçekleşen Yazar Suphi VARIM ile Okuma Alışkanlığı ve Söyleşi Günü düzenlendi.

·         Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Milli Eğitime bağlı Ortaöğretim Kurumunda Eğitim gören öğrencilere “Kitap Okuma Alışkanlığı” konulu seminer ve Avukat Ümit RONA İle Söyleşi ve İmza Günü etkinliği düzenlendi.

·         Sekiz Eylül Ortaokulu Tarafından Ulupark’ta 250 öğrenci ve 250 veli ile toplam 500 kişiyle Kitap Okuma etkinliği yapıldı.

·         Gazi İlköğretim Kurumu, İmam Hatip Lisesi, Gediz Anadolu Lisesi Tren Garında 200 öğrenci 20 öğretmen ve halkın katılımı ile Okuyan Şehir Manisa Projesi kapsamında kitap okuma etkinliği yapıldı.

·         ´´Kitap Kumbaram Faaliyeti´´ sonucunda toplanan kitaplarla Yeniköy Atatürk İlköğretim okulunda kütüphane açıldı.

·         Vestel Ortaokulunda, “Okuyan Şehir Manisa Projesi” kapsamında yazar Zehra ÜNÜVAR’ın öğrencilerle buluşması gerçekleştirildi

·         ‘’Değerler Eğitimi Projesi’’ kapsamında, Projenin uygulanışında dikkat edilecek hususlar, değerlerin verilişi ve uygulama esasları ile ilgili Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliği ile tüm okullarımızın Proje Ekipleri ve İdarecilerine Değerler Eğitimi verildi. Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinden toplamda Proje Ekibi’nden ve okul idarecilerinden 350 eğitimciye ulaşıldı.

·         Milli Eğitim Müdürü, Kaymakamlar, Şube Müdürleri ve mesleğinde örnek olan kişilerce okullarımızda söyleşiler yapıldı.

·         Gazi İlköğretim Kurumu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında CBÜ Yardımcı Doç. Dr. Vicdan ÖZDİNÇ söyleşi gerçekleşti.

·         Eğitim-öğretim yılı sonunda, okullarda yapılan Değerlerimiz konulu etkinlik ve çalışmalar içersinden, örnek olabilecek uygulamalar seçilerek,gelecek eğitim yılında MEM web sitesinde yayınlanması kararlaştırıldı.

·         “Hem Meslek Hem Destek Projesi” kapsamında; Mesleki Eğitim Merkezi ve İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuaförlük bölümü öğrencileri tarafından merkez ilçe okullarımızda, saç kesimi yapıldı.

·         Yunusemre ve Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı 9 meslek lisemizde 13 Meslek Odası başkanını öğrencilerle buluştu.

·         “Hem Meslek Hem Destek” projesinin alt projesi olan “Hijyen ve Sağlıklı Yaşam’’ isimli proje uygulaması Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önderliğindeTeknik And. Lisesi önderliğinde Necatibey OrtaokuluNecatNecatibey Ortaokulu’nda başlatıldı.

·         “Yaşam Koçumla Başarıya Doğru”  projesi kapsamında 102 kişiye Öğr. Gör. Ozan Erdem tarafından “Girişimcilik ve Kişisel Başarı Yöntemleri” eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Alaattin Dikmen Tarafından “İnsan Varoluşunu Anlama ve Anlamlı Kılma Çabası” eğitim verildi.

·         102 kişiye Yrd. Doç. Dr. Ahmet KURNAZ tarafından “Koçluk Becerileri”, Doç. Dr. Ercan YILMAZ tarafından “Yaşam Koçluğu Pozitif Düşünce ve Olumsuz Duygularla Baş Etme”, Doç. Dr. Nurten SARGIN tarafından “Kişiler Arası İlişkiler ve Arabuluculuk” eğitimleri verildi.

·          2015-2019 İl MEM Stratejik planı birimimizce tamamlanarak bitirildi ve Strateji Geliştirme Başkanlığı’na gönderildi. -    17 ilçede 1511 Müdür, Müdür Yardımcısı, Öğretmen ve İlçe Stratejik Plan Üyelerine 2015-2019 SP Hazırlık Programı kapsamında birimimiz tarafından verilen ‘’Durum Analizi’’ konulu eğitimler verilmiştir.

·         Anadolu Vakfı “Değerli Öğretmenim Projesi” kapsamında, Etkin İletişim ve Sosyal Girişimcilik seminerleri ,Manisa Polinas Endüstri ve Meslek Lisesinde gerçekleştirilerek 128 Öğretmen ve 106 İdareci, toplamda; 234 eğitimciye ulaşıldı.

·         İlk kez, 2014-2015 eğitim öğretim yılı için hazırlanan projelerin paydaşlarıyla(18 paydaş-İl Müdürlükleri,Belediyeler,STK lar) Vali Erdoğan BEKTAŞ’IN başkanlığında “Eğitimde İş Birliği” protokolü imzalandı.

·         Hizmetiçi Eğitim kapsamında, Stratejik Planlama ve Koordinasyon Ekibi tarafından 17 ilçeden gelen 20 kişiye “Kalite Yaklaşımı Kursu” eğitimi verildi.

·         2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Manisa genelinde tüm okullarımızda uygulanan Yerel Projelerin yerinde izlenilmesi, takibi, değerlendirilmesi kapsamında; Milli Eğitim Müdür Yardımcısı AR-GE Birim Sorumlusu Hilmi POLAT AR-GE öğretmenleriyle beraber her hafta farklı türdeki okulları ziyarette bulunarak projelerle ilgili etkinlikleri izlemişler, yapılan çalışmaları diğer okullara örnek olması, yaygınlaştırılası amacıyla arge45 facebook ve twitter sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayarak projelerin uygulanmasını desteklemişlerdir.

·         Manisa AR-GE bülteni ( şu an 3. ü de yayınlandı)Strateji Geliştirme Başkanlığı’na gönderildi ve İl MEM web sayfasında yayınlandı.

·         ve Aydın ilinde eğitim alanında çalışmalar hakkında bilgi paylaşım toplantısı gerçekleştirildiBirimimiz koordinatörlüğüne, CBÜSEM, MEM ve TÜİK arasında 21 Nisan’da yapılacak       “İstatistikler Işığında Manisa’da Eğitim Analizi” konulu panel ve çalıştay, ‘’Hayatımız İstatistik’’konulu resim ve kompozisyon yarışması yapıldı.

·         Yunusemre ve Şehzadeler ilçesinde Liseler arası Münazara Yarışmaları yapıldı.

·         Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projesi 2. Dönem kapsamında birimimizce yazılan  “Stratejik Planla Geleceğimi Görüyorum” “Güçlü Kurum Güçlü Gelecek’’ “Kurum Kültürümüzü Belirliyoruz’’ konularında toplam 3 adet teknik destek projesi  kazandık.

·         Şehzadeler İlçesine 2014 Erasmus+ AB Projesi kapsamında Parçalanmış Aile Destek Birimi Konulu Proje hazırlandı.

·         İlimiz Şehzadeler, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerimize yönelik, Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde Eğitim Uzmanı Ozan ERDEM tarafından "Kurumsal Aidiyet, Kurum Kültürü ve Liderlik Motivasyon Eğitimi" verildi. Toplamda 800 öğretmenimize ulaşıldı.

·         Bakanlığımız 2015-2019 MEB stratejik planı çalışmaları kapsamında Durum Analizi çalışmalarında Bakanlık Koordinasyon Ekibinin isteği doğrultusunda Kamile TATAR, Özden KABAK, Ali DAĞDELEN, Güler ÖZKALKAN tarafından çalışma yapılıp Bakanlığa gönderilmiştir. Öğretmenlerimiz tarafından yapılan çalışmalar, değişiklik yapılmadan Bakanlığımız Durum Analizi’ne eklenmiştir.

·         Manisa MEM Web sitemizde yapılan projeler ve çalışmaların yer aldığı AR-GE Bölümü açıldı.

·         Strateji ve Geliştirme Büromuz tarafından hazırlanan programla, tüm ilçelerimizde görev yapan, orta öğretim ve mesleki eğitim öğretmenlerimize, gençlerimizin uyuşturucu ve madde (son zamanlarda çok yaygınlaşan bonzai) kullanımlarından korunması amacıyla Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunun belirlemiş olduğu eğitmenler tarafından Madde Bağımlılığı Semineri verildi.

·         Bakanlığımızca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Stratejik Planlama ve Koordinasyon Ekibimiz merkezi hizmet içi eğitimden geçirildi.

·         Eğitime %100 Destek Kampanyası kapsamında Hayırsever Albümü ‘’Eğitime Gönülden Dokunanlar Albümü’’hazırlandı ve Anemon otelde 204 hayırseverimize ulaşılarak takdim töreni düzenlendi.

·         PEK Ekibi tarafından, Türkiye de bir ilk olan TİME BANK (Zaman Bankası)kurulmuştur.

·         VAPRO Projesi kapsamında İleri Seviye Proje Yazma Semineri düzenlenmiştir.

·         PEK Ekibi tarafından,17 ilçede öğretmenlere e-twinning ve Erasmus seminerleri verilmiştir.

 

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Üyeleri

1. Anafartalar Mahallesi Belediye Caddesi No19 Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Binası Şehzadeler / MANİSA - 0 236 232 15 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.